Muzej Grada Đurđevca: otvorena izložba radova učenika Asocijacije na Dalija


Utorak, 22. listopada 2019.

U prostorima Muzeja Grada Đurđevca otvorena je izložba radova pristiglih na likovni natječaj Asocijacije na Dalija.

Natječaj je proveden u organizaciji Muzeja Grada Đurđevca i Županijskog stručnog vijeća likovne kulture Koprivničko – križevačke županije. Učeničke radove odabralo je  i vrednovalo stručno povjerenstvo, uzimajući u obzir spoznajne, likovno-izražajne i stvaralačke mogućnosti s obzirom na uzrast, a polazište za prosudbu bila je postignuta originalnost, kreativnost i likovno-tehnička izvedba rada.

Učenike, mentore, ravnatelje škola, ali i ostale okupljene, pozdravila je ravnateljica Muzeja Grada Đurđevca Edita Janković Hapavel, osvrnuvši se na ovu izložbu učeničkih radova, proizašlu iz izložbe Salvadora Dalija „Recepti za besmrtnost“ te izrazila zadovoljstvo zbog velikog broja učeničkih radova, njih čak 176 koji su pristigli iz 23 škole iz 5 županija.

-Održavanje likovnog natječaja kontinuitet prethodnih inozemnih izložbenih projekata uz podršku Grada Đurđevca, temeljenim na iskazanom interesu pedagoških institucija, stjecanju znanja na novi način, u neposrednom kontaktu s umjetničkim djelima- rekla je ravnateljica Janković Hapavel Posebno te se zahvalila Gradu Đurđevcu na potpori iskazanoj u provedbi svih velikih izložbenih projekata koji se proteklih godina realiziraju u Muzeju Grada Đurđevca, uz koje se redovito održavaju i žirirane izložbe učeničkih radova.

Okupljenoj se publici obratila i Ana-Marija Smoljanec, predsjednica ŽSV likovne kulture koja je naglasila kako je suradnja škola i muzejskih institucija posebno važna u današnje doba kada je interdisciplinarni pristup neophodan za uspješno provođenje nastave i postizanje odgojno-obrazovnih ciljeva.

O kvaliteti programa koje Muzej Grada Đurđevca nudi, osim velikog broja posjetitelja među kojima upravo prednjače školske grupe, svjedoči i potpora te preporuka Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske za obilazak naših izložbi.

Na otvorenju su bile dodijeljene nagrade i pohvale najuspješnijima, mentorima nagrađenih učenika te zahvale svim školama koje su sudjelovale u likovnom natječaju.

Izložba ostaje otvorena do 31. listopada 2019. godine.

 

NAGRAĐENI UČENICI

 1.-4. razred

  1. mjesto – Lucija Kučko, 3. r., OŠ „Braća Radić“ Koprivnica
  2. mjesto – Mia Medvedec, 4. r., OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica
  3. mjesto – Kristian Orešković, 2. r., OŠ Đurđevac

5.-8. razred

  1. mjesto – Lorena Tolić, 5. r., OŠ Šemovec
  2. mjesto – Dorotea Bednaić, 8. r., OŠ Đurđevac
  3. mjesto – Mateja Bosorić, 8. r., OŠ Franje Viktora Šignjara Virje

POHVALJENI UČENICI

1.-4. razred

Neva Novak, 4. r., OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica

Marta Novak, 4. r., OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica

Luna Sutlović, 4. r., OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ Koprivnica

5.-8. razred

Laura Šinko, 6. r., OŠ Tužno

Šimun Mađerić, 6. r., OŠ Ivan Lacković Croata Kalinovac

Lana Volar, 7. r., OŠ Jože Horvata Kotoriba