13. Medveni den okupio brojne izlagače


Subota, 15. listopada 2016.

U organizaciji Grada Đurđevca, Turističke zajednice i Pčelarske udruge Bagrem na Trgu sv. Jurja održan je 13. Đurđevečki medveni den. Prisutne je pozdravio gradonačelnik Lacković posebno istaknuvši da đurđevačko područje ima idealne potencijale za razvoj pčelarstva. Pozdravima se pridružio i predsjednik Pčelarske udruge Bagrem Tomislav Patačko te zamjenik župana Darko Sobota.

Prijateljski ugođaj i lijepo vrijeme okupilo je veliki broj posjetitelja na izložbeno-prodajni dio manifestacije gdje je više od 30 izlagača predstavilo svoje pčelarske proizvode, kolače i rukotvorine.

U bogatom programu nastupili su vrtićaraci iz Đurđevca, Molvi, Novog Virja, Virja, Kalinovca i školarci iz Đurđevca i Molvi te Puhački orkestar DVD-a Đurđevac. Posjetitelji su mogli degustirati med i proizvode od meda te kušati medeni doručak.

Posebnost ovogodišnjeg Medvenog dena bilo je obilježavanje 85. obljetnice organiziranog pčelarenja na području đurđevačke Podravine o čemu je govorio Marijan Panić. Prikazana je i izložba muzejskog pčelarskog pribora, te je prezentirano medonosno bilje i drveće.

Najpčelicom je proglašena Marija Prilika dok je drugo mjesto osvojila Hana Jušta, a treće mjesto Laura Pantelić. Na kraju programa održana je svečana dodjela priznanja pčelarima. Za 30 uzoraka meda dodijeljene  su 4 zlatne, 21 srebrna i 4 brončane medalje, a zlatnim šampionom izložbe proglašen je cvjetni med OPG Pintar Josip. Popis nagrađenih medara nalazi se u galeriji slika.