18. Dani voća u Đurđevcu


Subota, 1. listopada 2016.

U Đurđevcu su održani 18. Dani voća Koprivničko-križevačke županije koji su okupili brojne izlagače i posjetitelje. I ove godine prvi dan manifestacije bio je posvećen edukaciji voćara za koje je u Starom gradu održan stručni skup nakon kojega su svi mogli uživati u voćarskoj zabavi.

Dani voća su središnja manifestacija posvećena promociji proizvodnje voća i voćnih prerađevina te promicanju vrijednosti razvoja domaće proizvodnje, a ovogodišnji Dani voća okupili su 50 izlagača. Lijep i sunčan dan okupio je veliki broj posjetitelja na izložbeno-prodajnom dijelu manifestacije koja je održana na Trgu svetog Jurja gdje su izlagači predstavili svoje voće, proizvode od voća, ali i kolače te ručne radove.

Gradonačelnik Željko Lacković pozdravio je okupljene i izrazio je zadovoljstvo što ova već tradicionalna 18. po redu  manifestacija slavi punoljetnost u Đurđevcu. Okupljene je pozdravio i zamjenik župana Darko Sobota, a manifestaciju je svečano otvorio zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak.

Osim voća i voćnih proizvoda koje su u okviru izložbeno-prodajnog dijela manifestacije posjetitelji mogli razgledati i degustirati, imali su i prilike razgledati izložbu fotografija Ruke života.

U bogatom kulturno- umjetničkom programu nastupili su: polaznici Dječjeg vrtića Maslačak Đurđevac, polaznici Dječjeg vrtića Pčelica Molve, KUD Petar Preradović, KUD Petar Preradović vokalni sastav Katarine iz Đurđevca te Udruga cimbalista Hrvatske.

Prvo mjesto za najbolje uređeni izlagački prostor osvojio je OPG Matica Bolto, drugo mjesto pripalo je OPG-u Šimunko Tomislav dok je treće mjesto pripalo Udruzi žena Budrovac.