Svečano obilježavanje osnutka i djelovanja 3. bojne 105. brigade


Petak, 28. studenoga 2014.
Povodom proslave 23. obljetnice osnutka i djelovanja 3. bojne 105. brigade dan 28. studenog 2014. godine u 12.00 sati položeni su vijenci u spomen na poginule branitelje 3. bojne 105. brigade.  Vijence su položile delegacije Grada Đurđevca predvođene gradonačelnikom Željkom Lackovićem, Koprivničko-križevačke županije, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva branitelja, delegacija branitelja 3. bojne 105. brigade, Koordinacija Udruga proizišlih iz Domovinskog rata, te načelnici i predstavnici općina Pitomače, Kalinovca, Molvi, Ferdinandovca, Kloštra Podravskog, Novog Virja i Podravskih Sesveta. Nakon polaganja vijenca molitvu za poginule branitelje predvodio je kapelan Marijan Kovačić.

Prigodna svečanost nastavila se u Domu kulture Đurđevac. Nazočnima se obratio zapovjednik 3. bojne 105. brigade Martin Kranjec koji je istaknuo kako je kroz bojnu prošlo više od 1200 pripadnika s područja đurđevačke Podravine koji su dali znatan doprinos u Domovinskom ratu. Nažalost, na ratištu je poginulo sedam pripadnika, dok ih je 32 bilo ranjeno. Prigodnim riječima okupljenima su  se obratili  Darko Sobota zamjenik župana Koprivničko- križevačke županije također pripadnik 3. bojne 105. brigade,  saborski zastupnik, predsjednik HVIDRE i zamjenik zapovjednika 3. bojne 105. brigade Josip Đakić i gradonačelnik Grada Đurđevca Željko Lacković.

 

Gradonačelnik je istaknuo kako je  dužnost svih nas da prenosimo istinu o Domovinskom ratu mladim naraštajima i da se sjećamo onih koji su svoje živote položili na oltar domovine.

U  kulturno – umjetničkom programu nastupili su Đurđevčice, Kulturno – umjetničko društvo Petar Preradović i učenici Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva.