3. izložba jaslica, slika i unikatnih božićnih ukrasa Božiću ususret 2017.


Ponedjeljak, 18. prosinca 2017.

U Domu kulture Đurđevac u organizaciji udruge Peski-Art Đurđevac i Turističke zajednice Grada Đurđevca u sklopu programa Adventa u Đurđevcu u subotu održana je 3. Izložba jaslica, slika i unikatnih božićnih ukrasa. Na izložbi sudjelovalo je 27 izlagača božićnih jaslica i ukrasa iz 5  županija sjeverozapadne Hrvatske, a slike prigodnih motiva izložili su članovi udruge Peski-Art.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Hrvoje Janči, a predgovor izložbi napisala je i nadahnuto o značenju Božića i izradi božićnih jaslica govorila je prof.Lidija Levačić Mesarov dok je o duhovnom aspektu Adventa, isčekivanja rođenja Djeteta prisutnima govorio župnik župe Svetog Jurja mč., vlč. Marko Rac.

Otvaranje izložbe svojim pjevanjem uveličali su članovi zbora Udruge umirovljenika Grada Đurđevca pod vodstvom Stjepana Škurdije.

 Izložba je imala i humanitarni karakter jer je na izložbi kao poseban gost bio sedmogodišnji  Josip Kovačević, koji boluje od rijetke bolesti spine bifide i koji ide na dvomjesečnu  rehabilitaciju čije troškove ne pokriva HZZO.

Pošto je svota potrebna za ovu rehabilitaciju prilično velika, provodila se humanitarna priredba u Kapeli u kojoj je sudjelovala i udruga donacijom slika koje su na toj priredbi uspješno i prodane. Tada je upućen poziv Josipu i njegovim roditeljima da budu gosti naše izložbe, a udruga je Josipu darovala sliku, njegov portret koji je izradio dopredsjednik udruge Zdravko Šabarić koji je osobno sliku Josipu i uručio.

Organizatori su pak pozvali sve da daju svoj dobrovoljni prilog za Josipovu rehabilitaciju. Josip je sa svojim prijateljima bio i gost na priredbi dočeka Djeda Božićnjaka.

Izložba Jaslica i slika ostaje postavljena do blagdana Sveta Tri Kralja, a dostupna je za razgledavanje u vrijeme kad je Dom kulture otvoren ili po dogovoru.