Obilježeno 50 godina sporta osoba s invaliditetom i 35 godina rada Gradskog društva osoba s invaliditetom Đurđevac.


Subota, 14. ožujka 2015.

Sportski Savez osoba s invaliditetom Đurđevac danas, 14. ožujka 2015. obilježio je svoju 50. godišnjicu, i ujedno 35 godina rada Gradskog društva osoba s invaliditetom Đurđevac. Obilježavanje je započelo svečanim dijelom u kojem se prisutnima obratila predsjednica društva Barbara Fuček Leško, koja je iznijela kratki rezime rada u posljednjih 50, odnosno 35 godina, napomenuvši kako je realizirano više od 80 lokalnih, državnih i međunarodnih projekata i programa. Dodala je kako je ponosna što je Đurđevac grad koji je prilagođen kretanju osobama s invaliditetom, a ujedno se zahvalila Gradu Đurđevcu i gradonačelniku Željku Lackoviću za pomoć i podršku. Obilježavanju su nazočili predstavnici krovnih organizacija osoba s invaliditetom, Županije, predstavnici Udruga, i njihovi gosti. Ispred Grada Đurđevca nazočili su gradonačelnik Željko Lacković, zamjenica gradonačelnika Kristina Benko Markovica i predsjednik Gradskog vijeća Marijan Ružman.

Okupljenima se obratio i gradonačelnik Željko Lacković rekavši kako je za pozdraviti široko društveno sagledavanje svih osoba s invaliditetom u Republici Hrvatskoj, te kako Grad i nadalje želi brinuti na najbolji mogući način i za invalide i za sportaše, posebno istaknuvši kako su napori osoba s invaliditetom kada moraju savladati prepreke primjer za kojim se treba voditi, i kako bi nam, kada bi toliko napora ulagali gospodarstvenici i političari, svima bilo bolje.

Obilježavanje je nastavljeno sportskim igrama i međusobnim druženjem. Glavni pokrovitelji obilježavanja 50 godina sporta osoba s invaliditetom i 35 godina rada Gradskog društva osoba s invaliditetom su Grad Đurđevac i Zajednice sportova županije Koprivničko-križevačke i grada Đurđevca.