7. Mala olimpijada učenika područnih škola 


Petak, 19. rujna 2014.

Učenici Područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena sa svojim su učiteljicama Olgom Lazar, Marinom Patačko, Bojanom Bionda i Martinom Krajcar Baltić  obilježili 18. rujna 2014. godine Hrvatski olimpijski dan kroz niz zajedničkih aktivnosti.

Okupili su se u Područnoj školi Čepelovac gdje su započeli svoj nastavni dan predavanjem uz PowerPoint prezentaciju o povijesti Olimpijskih igara i olimpijskim sportovima koje je održala učiteljica Marina Patačko, nakon čega su kroz sat likovne kulture crtali olimpijske krugove i baklje s olimpijskim plamenom.

Slijedio je sat prirode i društva na kojem su u posjet došli djelatnik HAK-a Đurđevac, gospodin Pero Krešić i djelatnik Prometne policije, gospodin Marijan Domović. Oni su male učenike poučili o tome kako se sigurno kretati prometnicom  te ih upoznali s opasnostima koje prijete u prometu.

Nakon poučavanja, u pratnji policijskog vozila i uz vijorenje olimpijske zastave, svi su se uputili do nogometnog igrališta u Čepelovcu gdje su ih dočekali roditelji učenika PŠ Čepelovac koji su zajedno s Mjesnim odborom Čepelovac za sve pripremili ukusan i zdrav doručak nakon čega su se pripremili za održavanje sedme po redu Male olimpijade učenika područnih škola.

Učenici su se povedeni geslom olimpijskih igara: brže, više, jače, natjecali u tri sportske discipline i postigli sljedeće rezultate:

Učenici prvog razreda natjecali su se u brzom trčanju do 20 metara. Prvo mjesto osvojili su Sara Zebec i Matej Šokec iz PŠ Budrovac. Drugo mjesto osvojili su Karmela Lebinec iz PŠ Čepelovac i Stjepan Miloš iz PŠ Mičetinac. Treće mjesto osvojili su Ana Gavrić i Mihael Zglavnik iz  PŠ Sirove Katalene.

Učenici drugog razreda skakali su u vrećama. Zlatnu medalju osvojili su Anamarija Barberic i Dino Kožar iz PŠ Budrovac. Srebrnu medalju osvojili su Paula Markić iz PŠ Budrovac i Ivan Marjanović iz PŠ Sirova Katalena, a brončanu medalju osvojio je Saša Škrinjar iz PŠ Čepelovac.

Učenici trećeg i četvrtog razreda bacali su medicinku od 1 kg u dalj. Najdalje su bacili i osvojili zlatnu medalju Tatjana Miloš iz PŠ Mičetinac i Karlo Lebinec iz PŠ Čepelovac. Drugo mjesto i srebrnu medalju osvojili su Vanesa Žilić iz PŠ Čepelovac i Ivan Pajtak iz PŠ Mičetinac, a treće mjesto i brončanu medalju osvojili su Ena Pleško iz PŠ Čepelovac i David Zebec iz PŠ Budrovac.

Medalje najuspješnijim učenicima podijelili su gradonačelnik Grada Đurđevca, gospodin Željko Lacković, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Đurđevca, gospodin Đuro Tomrlin te predsjednik Mjesnog odbora Čepelovac, gospodin Đuro Prelec kojima se zahvaljujemo što su svojim dolaskom uveličali i podržali aktivnosti područnih škola i tradicionalno održavanje Male olimpijade učenika područnih škola.

Sretni i uzbuđeni, nagrađeni učenici tješili su svoje prijatelje koji nisu osvojili nagrade riječima: Nije važno pobijediti, već je važno sudjelovati i time pokazali da imaju veliko i toplo srce.

Susret je završen igrom graničari nakon čega su se učenici sa svojim roditeljima, koji su ih došli bodriti, uputili svojim kućama.

Hvala svim vanjskim suradnicima i gostima koji su svojim sudjelovanjem uveličali ovo sportsko natjecanje, svim mamama učenika PŠ Čepelovac koje su pomagale u organizaciji i provedbi susreta i mnogim roditeljima, bakama i djedovima koji su došli bodriti svoje mališane.