Aktivnosti u Gradskoj knjižnici


Ponedjeljak, 16. prosinca 2013.

Tijekom Nikolinja, sveti Nikola posjetio je predškolce u pričaonici dječjeg odjela Gradske knjižnice Đurđevac. Posjetu je prethodilo pismo mališana, koji su mu obećali da će biti dobri i slušati roditelje i obećanje da će sami očistiti čizme. Sveti Nikola vjerojatno nije mogao odoljeti iskrenoj želji djece te im je ostavio puno poklona i poveliko pismo. Naime, njegovi pomoćnici - anđeli, tijekom Nikolinja su pratili što djeca rade i o tome izvijestili svetog Nikolu. Budući da su svi bili dobri, dobili su svoje poklone. Dobro, nisu baš svi bili dobri; oni koji nisu bili  dobri, dobili su šibu, ali su obećali da će se dogodine popraviti.

Predškolci su u pričaonici, nakon priče o Božiću, prionuli izradi malih borova. Kartone su savinuli u tuljce i učvrstili spojnicama. Zatim su izrezali trakice različitih boja. Trakice su zalijepili u obliku kruga. Krugove su lijepili na tuljce. Svako je za svoj stol napravio svoje drvce s omiljenim bojama.

U četvrtak, 12.12.2013. godine, u Gradskoj knjižnici okupili su se članovi Udruge slijepih KKŽ Đurđevac na zajedničkom druženju. S njima je opet bila Ana Špehar, zaposlenica u Udruzi slijepih koja je koordinirala susret i podijelila im čestitke na brajici ukrašene anđelima. Čestitke su izrađivali učenici Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac na jednoj od radionica na dječjem odjelu. Uz topli čaj članovi Udruge slijepih slušali su prigodnu priču  Božićnu kutiju Paula Richarda Evansa, a čitale su je učenice Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva, volonterke Udruge "Ruka u ruci". Priča je bila prigodna za nastupajuće božićne blagdane.