Asfaltira se gorički put Crni Jezuš- Veliki Kostanj- Repetitor


Utorak, 14. ožujka 2017.

Nakon što je napravljena priprema posteljice na dionici Crni Jezuš- Veliki Kostanj- Repetitor započeli su i radovi na asfaltiranju puta dugog oko 1,6 kilometra, a radovi bi trebali završiti do sredine ovoga tjedna.

U sufinanciranje se po modelu pola Grad pola vlasnici vinograda i zemljišta u asfaltiranje goričkih puteva uključilo oko 200 vinogradara i poljoprivrednika koji su oslobođeni za svoj udio u financiranju, te im je smanjena obveza za komunalnu naknadu i druga davanja prema Gradu. Do sada su asfaltirani gorički putevi Staro selo, Mičetinac predio Pesji rep, Klen i prilaz groblju u Čepelovcu, te dionica od magistrale preko Malog Kostanja sve do Mičetinca.

O povezivanju goričkih puteva se govorilo godinama, a sada je to učinjeno. Vinogradari su složni da se njihovo ulaganje u asfaltiranje višestruko isplatilo, te se sve češće i sami odlučuju i na ekološki prihvatljiviji prijevoz do svojih klijeti- biciklom. Goričke puteve ne koriste samo brojni vinogradari i poljoprivrednici već i rekreativci, biciklisti, te zaljubljenici u prirodu.

Asfaltirani put će olakšati i dolazak organiziranih tura autobusima do brojnih vinarija, ali će i potaknuti vinogradare da razvijaju svoju ponudu, te se možda odluče za pružanje smještaja u svojim klijetima u prirodi što u zadnje vrijeme privlači sve veći broj gostiju.