Avalon predstavio novu cloud hosting platformu


Srijeda, 9. srpnja 2014.

U zgradi Udruženja za IT Hrvatske gospodarske komore, u četvrtak, 3. srpnja 2014. godine, na održanoj konferenciji za medije, jedan od vodećih hrvatskih pružatelja web hosting usluga Avalon predstavio novi set usluga temeljen na cloud tehnologijama. Nova cloud hosting platforma znači veliki iskorak u odnosu na tradicionalni hosting. Ona predstavlja najsuvremeniju generaciju IT usluga, jednostavnijih za korištenje te donosi značajne uštede u poslovanju.

Na predstavljanju su sudjelovali osnivač i direktor Avalona Damir Mujić koji je istaknuo kako je projekt izgradnje cloud hosting platforme trajao 2 godine, na čemu je ukupno radilo 30-tak ljudi iz Avalona i partnerskih tvrtki te da je rezultat dugogodišnjeg osluškivanja potreba korisnika, zatim poslovni direktor IBM-a Hrvatska Damir Zec koji se osvrnuo na IBM-ovu ulogu u projektu istaknuvši kako je pažljivo odabran, kvalitetan hardver od ključne važnosti u izgradnji kvalitetnih cloud rješenja,  dr. Constantino Vazquez, koji je radi ove konferencije stigao iz Španjolske, predstavio je jedan od najpopularnijih open-source rješenja namijenjenih izgradnji fleksibilnih hibridnih clouda. Na kraju je Tomislav Bronzin, Microsoft MVP, predstavio i Microsoftovu platformu Office 365 s kojom korisnici dobivaju najnovije desktop i mobilne Office aplikacije povezane s Microsoft Exchange, Sharepoint i Lync servisima te diskovnim prostorom u cloudu, koja se od danas nalazi u ponudi Avalona. Po prvi puta u Hrvatskoj je dostupna Microsoft Azure tehnologija na Avalonovim serverima u Zagrebu, koju je predstavio Dobriša Adamec, Microsoft MVP.

Predstavljena je prva hibridna open source platforma za web hosting, izgrađena na IBM infrastrukturi i OpenNebula cloud softveru. Također, predstavljena je i prva instalacija Microsoft Azure clouda u datacentru u Zagrebu, te Avalonova ponuda Microsoft Office 365 usluga. Na kraju, prezentirane su i potpuno nove web stranice prilagođene mobilnim uređajima te osvježena ponuda usluga iz portfelja tvrtke Avalon.

Avalon pruža premium web hosting usluge temeljene na cloud tehnologiji, te na svojim serverima trenutno poslužuje oko 16.000 internetskih domena. Korisnici Avalona tvrtke su različitih profila i industrijskih grana, uključujući telekomunikacijske operatere, ministarstva, državne agencije, lokalne uprave, bolnice, medije te tvrtke srednjeg i malog poduzetništva. Tvrtka je prisutna na tržištima Hrvatske, Bosne i Hercegovine te manjim dijelom u ostatku EU.

Avalon je akreditirani registrar .HR i .EU domena, akreditirani RIPE NCC član lokalnih internetskih registara, Google Hosting Partner, IBM Managed Solutions Provider Partner te Microsoft Silver Partner. Jedina je domaća tvrtka s međunarodnim certifikatima ISO 9001 za kvalitetu i ISO 27001 za sigurnost za pružanje web hosting usluga.