Biosigurnost i biozaštita-sudjelovanje đurđevačke gimnazije u pilot-projektu


Četvrtak, 10. rujna 2020.

Gimnazija Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac uključila se u nacionalni pilot-projekt Biosigurnost i biozaštita u koji je već dosad uključeno 99 škola, s ciljem promicanja vrijednosti očuvanja ljudskog zdravlja i prevencije zaraznih bolesti.

Učenici u projektu razvijaju digitalne kompetencije kroz izradu digitalnih materijala, razvijaju svoje komunikacijske i prezentacijske vještine u međusobnoj komunikaciji, u komunikaciji s mentorom uživo i online.

Biosigurnost i biozaštita kao izvannastavna aktivnost potiče stručno usavršavanje učitelja, nastavnika i stručnih suradnika u školi u suradnji sa znanstvenim institucijama i stručnjacima u RH u sklopu cjeloživotnog učenja kroz organizaciju stručnih skupova, webinara i digitalnih platformi za poučavanje.

Voditeljica pilot-projekta u đurđevačkoj gimnaziji je prof.savjetnik Irena Tišljar, a nositelji projekta su Klinika za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević”, Hrvatsko društvo za biosigurnost i biozaštitu u partnerstvu s Osnovnom školom Vijenac iz Osijeka.

Više o projektu:
Foto: Ilustracija- Gimnazija Dr. I. Kranjčeva