Blagdanski koncert u Đurđevcu


Ponedjeljak, 30. prosinca 2013.

Tradicionalni blagdanski koncert održan u nedjelju u Sportskoj dvorani u Đurđevcu još jednom je potvrdio da u ovom malog gradu postoji glazbeni potencijal s kojim se može napraviti cjelovečernji kulturni program, a bez poznatih estradnih zvijezda. Tome su svakako pridonijeli mladi školovani glazbenici i koreografi koji su dobrim vođenjem otkrili i stvorili niz interpretatora pjesama i plesa.
Pred dvoranom ispunjenom do posljednjeg mjesta skoro dva sata trajala je glazbena božićna bajka s najljepšim hrvatskim blagdanskim pjesmama i plesovima, ali i svjetskim evergreenima. Svatko od izvođača nastojao se predstaviti u što boljoj i originalnijoj interpretaciji i koreografiji što im je i uspjelo.
Dobrodošlicu je zaželio Matija Vogrinčić „Na tom mladom letu….“ , a potom i KUD "Petar Preradović". Slijedio je scenski prikaz jaslica i poklonstva malom Isusu u izvođenju Udruge žena Suha Katalena. Đurđevačkoj publici po prvi puta predstavile su se Lucija Kolarević, Marta Šelimber i Marija Kraševac uz pratnju Udruge cimbalista Hrvatske, a potom je slijedio nastup Mateja Baltića, Crkvenog zbora sv. Jurja, sve boljih Duo Sonorusa (Lucija i Jure Jakelić), a najduži aplauz upućen je Kreši Kovačeviću i njegovim kćerima. Bilo je tu plesa u stilu „Plesa sa zvjezdama“ u kojem su se odlično snašli mladi par Vanja Hajduković i Ilija Končar, zatim je nastupio Djevojački zbor Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva uz pratnju Puhačkog orkestra DVD-a Đurđevac.
Puhački orkestar pod vodstvom Božidara Škurdije znalački i duhovito je ispunio drugi dio koncerta. Bio je to svojevrsni glazbeni mozaik klasike (uz ples KUD-a Petar Preradović pa i dijela publike), rocka (Instant concert) i dakako prigodnih božićnih pjesama.
Pred kraj koncerta najljepše želje u novoj godini zaželjeli su gradonačelnik Željko Lacković i župnik Marko Rac.
Blagdanski koncert završio je  pjesmom svih izvođača na pozornici i publike na tribinama.
Zaista je lijepo bilo ove nedjelje navečer u sportskoj dvorani u Đurđevcu u blagdanskom ozračju.