Božićna priča u Đurđevcu


Subota, 6. prosinca 2014.

Božićne lampice i ukrasi stigli su u središte grada kako bi i on zasjao u punom sjaju nadolazećih blagdana. Turistička kućica „Đurđevečka iža“ pomno je uređena i ukrašena mnoštvom borovih grana, češera, imelom te bršljanom, dok je jelka uz kućicu ukrašena ručno rađenim mašnama od jute i prekrasnim ukrasnim svijećama. Cijelom božićnom ugođaju zasigurno će doprinijeti i  mnoštvo dekorativnih božićnih lampica kojima će zasjati naš trg.

Centar ove božićne priče je svakako „Đurđevečka iža“ koja je postalo pravom malom kućicom iz bajke, a svoj dom je u njoj pronašla obitelj Djeda Mraza koju su vješto osmislili  Zoran Vidaković i Ines Bilas - Popović . Djeca prvog i drugog razreda osnovne škole te starije skupine Dječjeg vrtića „Maslačak“ sve svoje blagdanske želje moći će zapisati i ubaciti u poštanski sandučić Djeda Mraza  koji se nalazi u kućici iz bajke. Kućica će biti otvorena za svu djecu koja žele nešto napisati ili nacrtati Djedu Mrazu u njegovu posebnu božićnu knjigu.

Zahvaljujemo svima koji su pomogli u realizaciji ove đurđevačke božićne priče, a posebno Zoranu Vidakoviću, Ines Bilas – Popović, Zorici Vidaković, Marici Popović, Ivanki Roštan, Udruzi volontera „Ruka u ruci“, učenicima Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva, volonterkama i volonterima u Gradu Đurđevcu,volonterkama Gradske knjižnice Đurđevac i svima koji su na bilo koji način doprinijeli ili pomogli pri realizaciji ove ideje.