Čestitka povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi


Ponedjeljak, 14. lipnja 2021.

Svim dobrovoljnim darivateljima krvi povodom njihovog dana, 14. lipnja - SVJETSKOG DANA DOBROVOLJNIH DAVATELJA KRVI, Gradsko društvo Crvenog križa Đurđevac upućuje iskrene čestitke uz neizmjernu zahvalnost za njihovu plemenitost, humanost, solidarnost, za svaku dozu darovane krvi koja je mnogima očuvala život️.

Slogan ovogodišnje kampanje glasi Darujte krv- očuvajte život, a dobrovoljni davatelji krvi svojom bezgraničnom ljubavi prema čovjeku, čine sve da bolesnici čije je izlječenje, a ponekad i sam život ovisan o transfuzijskom liječenju, dobiju svoj prijeko potreban i još uvijek nezamjenjiv lijek- KRV. Jednom dozom krvi moguće je spasiti 3 života.

Njihov doprinos je ogroman u opskrbi nacionalnog zdravstvenog sustava s dostatnim količinama sigurne krvi i krvnih pripravaka. To je posebno došlo do izražaja i u ovo vrijeme pandemije COVID-19 virusa kada su se darivatelji krvi unatoč ograničenom kretanju i strogim epidemiološkim mjerama odazivali na akcije darivanja krvi i tako su potrebe zdravstava za krvi u potpunosti podmirene.

-Neizmjerno hvala svim dobrovoljnim darivateljima krvi ali i svim volonterima, institucijama, Gradu i Općinama koji daju svoj doprinos u provođenju akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Također pozivamo sve zdrave osobe starije od 18 godina da nam se pridruže i sudjeluju u ovoj humanoj misiji koja život znači - istaknula je Dubravka Jaković, predsjednica Gradsgko društva Crvenog križa Đurđevac.