Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj


Petak, 30. ožujka 2018.

Dječji odjel Gradske knjižnice Đurđevac organizirao je sakupljanje slikovnica i igračaka povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga, a koji se obilježava 14. veljače. Akcija prikupljanja trajala je sve do sredine ožujka, a vrijedni predškolci, njihovi roditelji, bake i djedovi poklonili su pregršt slikovnica i igračaka kojima se željelo obnoviti malu knjižnicu Odjela za učenike s teškoćama u razvoju Đurđevac, novim igračkama i slikovnicama te razveseliti učenike Odjela pred uskršnje praznike.

Polaznici radionica za predškolce Petra i Filip uručili su slikovnice i igračke voditeljici Odjela Sanji Flajs Vidaković i učenicima, te im poželjeli sretne uskršnje blagdane.

Međunarodni dan darivanja knjiga obilježava se 14. veljače i volonterski je projekt kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece i odraslih te ih potaknuti da više čitaju. Knjižničari, dječji vrtići, udruge, ustanove i pojedinci obilježavaju ovaj dan organizirajući prikupljanje slikovnica pod geslom Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj.