Još jedna kreativna radionica u Udruzi Mali princ: članice izrađivale nakit od gline


Četvrtak, 14. siječnja 2021.

Pod vodstvom prof. Sanje Flajs – Vidaković  sudionice projekta Za bolje sutra, članice Udruge Mali Princ Đurđevac sudjelovale su na dvodnevnoj radionici izrade nakita.

Ovom prilikom, uz malo kreativnosti i pomoću prirodnih materijala, članice su izradile brojne privjeske od gline kojima će oplemeniti ogrlice od keramike.

Kako je naglasila voditeljica radionice, pri oblikovanju gline opušta se um, a osjećaj kreiranja formira osjećaj smisla radi čega se nakon rada s glinom osoba osjeća cjelovitijom, uči koncentraciji te razvijanju ciljeva.

Polaznice su postojeće iskustvo modeliranja glinom usavršavale oblikovanjem keramičkoga nakita u tehnici valjanja ploha, a cilj radionica je bio upoznati novu tehniku oblikovanja gline te razviti kreativnost kroz vlastita, originalna rješenja postavljenog zadatka.

Radionica izrade nakita od gline, ali i voditeljica oduševile su članice Udruge Mali princ koje su ovom prilikom naučile što se sve može izraditi od gline. Dogovoren je i nastavak suradnje, a u skoro će se organizirati još ovakvih kreativnih radionica.