Članice Udruge Mali princ izrađivale mirisne sapune i svijeće u čaši


Utorak, 23. veljače 2021.

Udruga Mali princa nastavlja s provedbom aktivnosti u sklopu projekta Za bolje sutra te su ovog puta održane radionice na temu izrade sapuna i mirisnih svijeći.

Pod vodstvom profesorice biologije i kemije, Irene Tišljar sudionice izradile sapune te naučile da se oni ne koriste samo zbog održavanja higijene, već i zbog njegovanja kože, a koristeći razne boje i dodatke eterična ulja različitih mirisa, članice su Udrugu pretvorile u pravu mirisnu oazu.

Nakon izrade sapuna, održana je i radionica u kojoj su sudionice projekta izradile mirisne svijeće u dekorativno dizajniranim staklenkama. S dodatkom eteričnih ulja poput limuna, naranče i lavande, mirisne svijeće imaju poseban učinak koji ovisno o mirisu, različito utječe na ljudski organizam. Tako su sudionice naučile da miris lavande djeluje smirujuće i pogodan je za opuštanje prije spavanja, dok miris citrusa  djeluju stimulativno i svježe te razbuđuje.

Ključni je cilj radionica da sudionice steknu praktične vještine koje će koristiti u radnom i životnom okruženju, a mirisnim svijećama i sapunima koje su izradile mogu svoj dom učiniti ugodnijim te stvoriti pozitivno raspoloženje.