Članice Udruge žena grada Đurđevca posjetile prijateljsku žensku udrugu iz Ogulina


Utorak, 13. rujna 2022.
Dogovoren nastavak suradnje i zajednički projekti

Članice Udruge žena grada Đurđevca protekli vikend provele su u Ogulinu. Rujansko izdanje 17. Ogulinskog festivala bajke, koje se održavalo u sklopu obilježavanja Dana grada Ogulina, prebogato sadržajima(vezanim uz niz radionica, kazališnih predstava , pripovijedanja i koncerata) bilo je pravo mjesto i vrijeme za kreativno i prijateljsko druženje Đurđevčanki sa prijateljskom ogulinskom Udrugom žena. To se najviše pokazalo za vrijeme kreativne zajedničke radionice u izradi ukrasnih detalja sa šumskim plodovima i sadnje mikropovrća, te za vrijeme velike gastronomske priredbe u sklopu koje se 30-tak Ogulinski natjecalo u pripremi ogulinske masnice. Riječ je o tradicijskoj, jednostavnoj ogulinskoj deliciji, koja je u poodmaklom postupku pripreme za zaštitu kao nematerijalnog kulturnog dobra grada Ogulina.

O đurđevačkim iskustvima vezanim uz zaštitu pogače z oreji, te o đurđevačkim turističkim posebnostima, ogulinsku  je mnogobrojnu publiku na središnjem gradskom trgu (a prije toga u „Ivaninoj kući bajki“ i žene iz općine Preka na otoku Ugljanu) upoznala Anđela Lenhard Antolin,koja ih je naravno pozvala i na Picokijadu. Interes  za posjet članica Udruge žena grada Đurđevca  pokazao je i gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović , te direktorica TZ Sonja Drašković Dadić, koji su ih došli posebno pozdraviti i uputiti pozdrave gradonačelniku Đurđevca Hrvoju Jančiju i direktoru đurđevačke TZ Mariju Fučku.

Inače,  bio je to uzvratni posjet ogulinskim vrijednim žena okupljenim u udruzi koje su u Đurđevcu bile već dva puta, a zadnje za vrijeme ovogodišnje Picokijade gdje su se predstavile na izložbi kolača. Da se prijateljstvo, suradnja, pa i zajednički projekti planiraju i nastavljaju najavile su i potvrdile gostoljubive ogulinske domaćice Đurđevčanki, prije svega predsjednica Udruge žena dr. Astra Malbaša Pribanić, inicijatorica i koordinatorica projekata Mihaela Stipetić, ravnateljica  Pučkog otvorenog učilišta Blanka Poljak Franjković i gastro-prezentatorica Irena Vujasin. Izvrsni i gostoljubivi domaćini iz Ivaninog grada bajki podno Kleka, svojim su gošćama iz Đurđevca omogućili i razgledanje svih važnih ogulinskih turističkih posebnosti.

Predsjednica Udruge žena grada Đurđevca Mirjana Mišulin zahvalila  se na svemu  ženama Ogulina, a ali i Gradu Đurđevcu i njegovoj TZ za svu logističku potporu pri realizaciji ovoga posjeta, a članice Udruge žena uz to  i Zvonimiru Pribaniću iz  Ogulina za dvodnevno praćenje i suradnju, te vozaču Marku iz Podravine –Expresa za ugodnu i sigurnu vožnju.