Članice Udruge žena grada Đurđevca u programu TV Jabuke predstavile uskrsne gastro-navike Đurđevčana


Nedjelja, 21. travnja 2019.

Zahvaljujući prijateljstvu i suradnji s Tihanom Gjurašin, urednicom i voditeljicom popularne emisije Pjesmom te zovem, o uskrsnim gastro-navikama Đurđevčana, na Veliki petak u programu zagrebačke TV Jabuke, govorile su članice Udruge žena grada Đurđevca.

Svoje višesatno gostovanje u prigodnom programu ove televizije Đurđevčanke su iskoristile i za prezentaciju svoje pogače z oreji koja ima status zaštićene nematerijalne kulturne baštine pri Ministarstvu kulture RH, a koja se, kako se doznalo iz istraživanja za njenu zaštitu, pripremala i za post pred Božić i pred Uskrs. Pohvalile su se i sa jedinstvenim gastro-suvenirom coclom z pogačom, a Mirjana Mišulin, predsjednica Udruge žena grada Đurđevca iskoristila je priliku i zahvalila se za svekoliku pomoć koju Udruga prima za prezentaciju svoje gastro i druge baštine, saborskom zastupniku Željku Lackoviću, gradonačelniku Hrvoju Jančiju, koordinatorici zaštite đurđevačke gastro-baštine Anđeli Lenhard Antolin i đurđevačkoj Turističkoj zajednici.

Uz Mirjanu Mišulin na TV Jabuci su svoj prilog dale i Ljubica Dobravec, Verona Lenhard, Marija Kožar, Brankica Balabanić i Ljilja Crvenković.

Đurđevačku ekipu svojim prisustvom i izvrsnim vinom z Belevina, obogatio je i Martin Jušta, a zadovoljna urednica i voditeljica Tihana Gjurašin najavila je nastavak započete suradnje s Đurđevčankama, te Gradom, đurđevačkom Turističkom zajednicom i Martinom Juštom.