Članovi Foto kino kluba Picok održali foto-radionicu u Svetoj Ani


Utorak, 9. studenoga 2021.

Foto-kino klub Picok Đurđevac ovogodišnji je dobitnik nagrade Grada Đurđevca Plaketa Sveti Juraj, a ovo visoko priznanje na prigodnoj je svečanosti predsjedniku Foto-kino kluba Picok Zdravku Dragici uručili predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković i gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči.

Članovi đurđevačkog foto-kino kluba proslavili su dobivanje ovog visokog priznanja za uspješan rad druženjem i foto-radionicom  u Svetoj Ani. Đurđevački su fotografi snimali fotografije na temu Jesen u Svetoj Ani, a motive su lako pronašli u ovom slikovitom selu, bregima koji ga okružuju, te prostarnoj šumi.

Podsjetimo da je Foto-kino klub Picok iz Đurđevca najuspješniji j i najaktivniji takav klub  na području Koprivničko-križevačke županije, a postaje sve poznatiji i u Republici Hrvatskoj. Članovi Foto-kino kluba Picok jedini su u našoj županiji koji sudjeluju na izložbama fotografija u zemlji i inozemstvu, te na taj način promoviraju ne samo svoju domovinu, nego i grad Đurđevac i Đurđevačku Podravinu diljem svijeta. Osobito to čine fotografijama koje prikazuju prirodne i ambijentalne vrijednosti svog zavičaja, a marljivo bilježe  sve značajnije događaje i  programe koje organizira Grad Đurđevac i Turistička zajednica Grada Đurđevca.  Fotografije članova đurđevačkog Foto-kino kluba  su se samo prošle godine mogle vidjeti na međunarodnim izložbama na više od 40 izložbi u tridesetak različitih država širom svijeta, a na mnogima od izložbi osvojili su nagrade i priznanja.

Višesatno druženje đurđevačkih fotografa završilo je analizom rada u ovoj godine, kao i dogovorom o neposrednim aktivnostima koji su pred njima.

Fotografije: Željko Car, Ivan Nemet i Zdravko Dragica