Članovi Udruge Mali princ sudjelovali na edukaciji o izazovima u radu s ranjivim skupinama


Utorak, 17. srpnja 2018.

Na poziv prijateljske Udruge Srce iz Sv. Ivan Zelina koja okuplja djecu s teškoćama, osobe s invaliditetom i njihove obitelji, predsjednica Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji Mali princ Kristinka Štefan, stručne suradnice Ksenija Grgičin i Marija Dautanec i članica Petra Štefan sudjelovale su na edukaciji Emocionalni izazovi u radu s ranjivim skupinama.

Ova radionica bila je namijenjena djelatnicima iz područja odgoja i obrazovanja, zdravstva i socijalne skrbi te jedinica lokalne i regionalne samouprave koji se svakodnevno u svom radu susreću i rade s djecom s teškoćama, osobama s invaliditetom te pripadnicima ostalih ranjivih skupina.

Na radionici je sudjelovalo 70-tak sudionika, a govorilo se između ostalog i o izazovima s kojima se djelatnici susreću, a koji često izazivaju pregršt emocija te se s njima lakše ili teže nositi, stoga je potrebno fokusirati se na sadašnjost te stabilno, odgovorno i svjesno prihvatiti svoje emocije, jer je važno da se mi dobro osjećamo kako bi se i drugi oko nas dobro osjećali.

Inače, Udruga Mali princ Đurđevac 10-tak godina surađuje sa Udrugom Srce Sv. Ivan Zelina organizirajući zajedničke susrete i druženja i razmjenjujući znanje i iskustvo. Izvrsna suradnja  i partnerstvo ostvareno je na projektu Zajedno jači financiranom iz Europskog socijalnog fonda prije dvije godine, tako da je i ove godine zajednički prijavljen projekt za financiranje iz Europskog socijalnog fonda i to na natječaj Širenje mreže socijalnih usluga 2, a kako bi se ojačala suradnja između ove dvije Udruge čiji su misija, vizija i ciljevi djelovanja zajednički.