Članovi Udruge sv. Juraj gostovali na Terezijani: okupljene pozvali na Picokijadu


Utorak, 18. lipnja 2019.

Članovi Udruge sv. Juraj Đurđevac gostovli su na Terezijani u Bjelovaru gdje su izveli skraćenu verziju Legende o Picokima te su time najavili i pozvali sve okupljene na ovogodišnju Picokijadu.

Picokijada je najveća turistička manifestacija kontinentalne Hrvatske u očuvanju nematerijalne kulturne baštine, a ove je godine će po mnogočemu biti rekordna i spektakularna.

S tradicijom u srcu, prožeti ponosom, Đurđevčani su kroz pola stoljeća uspjeli ostvariti izvrstan kulturno-povijesni, folklorni, etnografski, gastronomski, sportski, zabavni te turistički proizvod poznat i izvan granica Lijepe naše, kojemu svake godine svjedoči preko 30.000 posjetitelja.

Na brojnim manifestacijama sudjelovat će preko 3.ooo sudionika većinom amatera iz Đurđevca, ali i gostiju iz inozemstva koji nam se uvijek rado pridruže.

Udruga sv. Juraj i njezini članovi već tradicionalno sudjeluju u uprizorenju Legende, ali i na brojnim drugim manifestacijama te tokom cijele godine dočekuju organizirane grupe ispred utvrde Stari grad prezentirajući im priču o Đurđevcu i poznatoj legendi o Picokima.

Foto: Udruga sv. Juraj