Dan hrvatskih knjižnica: Gradska knjižnica Đurđevac poziva građane da se besplatno učlane i otkriju brojne aktivnosti koje nudi knjižnica


Srijeda, 11. studenoga 2020.

Dan hrvatskih knjižnica obilježava se svake godine 11. studenog, na dan donošenja prvog hrvatskog zakona o knjižnicama, a radi stvaranja bolje vidljivosti knjižnica i knjižničnih djelatnosti te upoznavanja javnosti s poslanjem i ulogom knjižnica. Obilježavanju ovog dana priključila se i Gradska knjižnica Đurđevac, a cilj je istaknuti važnost svih vrsta knjižnica u Hrvatskoj – školskih, narodnih, sveučilišnih i specijalnih.

Kroz fotografije donosimo kratak pregled aktivnosti koje se provode u Gradskoj knjižnici Đurđevac, a s putem kojih se u rad želi uključiti što više korisnika svih dobnih skupina. Na taj način potiče se veća vidljivost knjižnice u javnosti te se pokazuje da knjižnice uistinu jesu mjesta od presudne kulturne važnosti i da je njihova centralna zadaća poticanje kreativnosti, interesa, učenja, širenja informacija i druženja.

Pozivamo sve one koji još nisu korisnici naše knjižnice da se besplatno učlane i saznaju koji su to programi i aktivnosti u koje se mogu uključiti. Svi su dobrodošli.