Dan hrvatskih knjižnica – Knjižnice za bolje sutra


Petak, 11. studenoga 2016.

Dan hrvatskih knjižnica obilježava se 11. studenoga, a cilj je bolja vidljivosti i prepoznatljivosti knjižnica i knjižničnih aktivnosti u javnosti, upoznavanja s važnom ulogom knjižnica u informiranju, obrazovanju i kulturi pojedinaca i zajednice u cjelini.

Ovogodišnji Dan hrvatskih knjižnica odvija se pod sloganom Knjižnice za bolje sutra. Budimo aktivni, zagovarajmo zajedno! kako bi se ljude potaknulo na razmišljanje o tome što knjižnica znači za njih i njihovu zajednicu, te da se knjižnica predstavi kao mjesto na kojemu svatko može pronaći potrebne izvore za stjecanje novih znanja i vještina te prostor za susrete sa suradnicima i prijateljima.

Sa željom da se u svečanost obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica uključe i mladi, objavljen je natječaj za Najbolji selfie u knjižnici na temu Što mi znači knjižnica. Na natječaj je pristiglo 86 fotografija od 77 autora iz čitave Hrvatske. Nagradu je osvojila korisnica naše knjižnice Aleksandra Đuračić. Čestitamo još jednom Aleksandri i zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u ovom nagradnom natječaju i na taj način promovirali vrijednost knjižnica i čitanja.