Dan otvorenih vrata u Dječjem vrtiću Maslačak Đurđevac


Četvrtak, 2. svibnja 2019.

U Dječjem vrtiću Maslačak održan je Dan otvorenih vrata.

U jutarnjem terminu roditelji i svi zainteresirani su mogli razgledati prostor vrtića, a vrtić je posjetila knjižničarka Gradske knjižnice Katarina Pavlović.

Okupljenima je ispričala Legendu o sv. Jurju. U kreativnom dijelu djeci je bilo ponuđeno izrađivanje koplja, koja su kasnije bacali u dalj.

Na početku popodnevnoga programa, ravnateljica Marija Čupen Tomica se zahvalila djevojčici starije odgojne skupine Cvjetići, Hani J. koja je pokazala velik interes za izražavanje i stvaranje te je samoinicijativno odlučila nacrtati sve zaposlenike dječjeg vrtića, a njezin rad je postavljen na izložbi radova u vrtiću, te dječaku Gabrijelu Š., polaznika srednje odgojne skupine Zvončići čiji je rad na temu: Požar u šumi na državnoj razini u sklopu natječaja Katastrofa i snaga sustava civilne zaštite, osvojio 2. mjesto.

Nakon zahvale, odgojna skupina Zvončići nastupila je sa  pjesmicom Žir se žiri sviranjem na instrumentima izrađenim od prirodnih materijala. Odgojiteljice vrtića pripremile su razne sadržaje za djecu: predstavu Crvenkapica, kreativne i eko-radionice, igre na otvorenom, te se ujedno mogao razgledati prostor sa Montessori didaktičkim materijalima.

Ravnateljica i odgojiteljice iz Dječjeg vrtića Montessori iz Zagreba pripremile su prezentaciju o načelima rada Marije Montessori. Djeca i odrasli su dobili priliku direktno se upoznati s didaktičkim materijalima i aktivnostima koja se bila izložena u prostoru jaslica.

Mnogi roditelji, bake i djedovi su posjetili naš vrtić kako bi se družili sa svojom djecom uz bogate sadržaje. Vrtić je posjetio i gradonačelnik Hrvoje Janči koji se zahvalio svima na dolasku te je najavio kako će se Dan otvorenih vrata vrtića organizirati i iduće godine.