Dan zahvalnosti za kruh i plodove zemlje u Osnovnoj školi Grgura Karlovčana


Utorak, 16. listopada 2018.

U Osnovnoj školi Grgura Karlovčana Đurđevac učenici i učitelji zajedno su proslavili Dan zahvalnosti za kruh i plodove zemlje.

Dan zahvalnosti je posebno posvećen zahvaljivanju za plodove zemlje koji su tijekom ljeta i jeseni prikupile vrijedne ruke naših ljudi. Župnik Marko Rac i sudionici programa podsjetili su sve da ono što imamo potječe od darova kojima je Bog obdario našu zemlju.

Program su, u suradnji s učiteljicom glazbene kulture Kristinom te vjeroučiteljima Sanjom i Brankom, pripremili učenici naše škole koji su pjevali, recitirali i čitali pjesme i svoje literarne radove. U programu su se dotaknuli i volontiranja na koje se pozivaju svi učenike, a preko njih i njihovi roditelji. Učenici osmih razreda i njihovi razrednici dobili su zadatak da tijekom godine osmisle završetak nastavne godine i svoga osnovnoškolskog obrazovanja kroz volontiranje i darivanje hrane ili drugih materijalnih sredstava osobama koje su u potrebi.

Na kraju svečanosti župnik Marko Rac blagoslovio je kolače i kruh koje su pripremile vrijedne ruke roditelja, baka i djedova i naših učenika.