Dani otvorenih vrata udruga: održana likovna radionica za djecu Bojama do osmijeha


Petak, 17. svibnja 2019.

U sklopu Dana otvorenih vrata udruga DOVU 2019 koje organizira Ured za udruge Vlade RH ,Udruge Peski-Art Đurđevac i Udruga udomitelja za djecu Osmijeh organizirali u Domu Mladen Markač u Đurđevcu organizirali su priredbu pod nazivom Bojama do osmijeha.

Likovna je to radionica za djecu vrtićkog i školskog uzrasta u koju  su uključena  djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi udomljena u obiteljima članovima udruge Osmijeh. Osim udomljene djece u radionici su sudjelovala i ostala djeca, a prostorije doma bile su pretijesne za sve sudionike, udomitelje, goste, slikare i sve zainteresirane.

Na početku radionice prisutne su pozdravili predsjednici udruga organizatora Dubravka Čordašev i Franjo Mihočka, predsjednik Mjesnog odbora Peski Stjepan Stanešić, a u ime Grada Đurđevca i gradonačelnika Hrvoja Jančija prisutnima se članica Gradskog vijeća i Županijske skupštine Dajana Milodanović koja je istaknula zadovoljstvo viđenim i činjenicom da dvije uspješne gradske udruge surađuju i provode zajedničke projekte.

U opuštenoj , veseloj atmosferi, druženju, suradnjom djece i članova udruge Peski-Art nastali su lijepi, veseli, šareni dječji radovi što je pokazalo da su djeca vrlo kreativna i zainteresirana za ovakve radionice i druženja, a vesela atmosfera prenijeta je na sve prisutne.

Brojni su se građani mogli na postavljenim štandovima upoznati sa radom udruga organizatora, a ovom prilikom udruge su najavile ovakve zajedničke projekte i u buduće.