Dani otvorenih vrata Udruge žena Budrovac: održana tradicionalna izložba radova i starina


Utorak, 14. kolovoza 2018.

Članice Udruge žena Budrovac povodom blagdana Velike Gospe u Društvenom domu Budrovac organizirale su veliku izložbu svojih radova i starina koje su tijekom svog djelovanja prikupile i sačuvale od zaborava.

Okupljene je pozdravio gradonačelnik Hrvoje Janči, te pohvalio rad udruge i trud članica  koje sa svojim radovima i kolačima tradicionalno sudjeluju na svim gradskim manifestacijama. - Ovakvi događaji redovno okupljaju brojne mještane oko društvenih domova u svim našim prigradskim naseljima što dokazuje da su društveni domovi tradicionalno mjesto okupljanja. Moj prijedlog je da u svakom našem prigradskom naselju barem dva puta godišnje organiziramo nekakvu zabavu koja bi na druženje privukla i mještane, ali i goste- istaknuo je gradonačelnik.

Predsjednica Udruge žena Budrovac Marija Markuš zahvalila se Gradu Đurđevcu, gradonačelniku, prijateljskim udrugama, mještanima i naravno svim članicama na dosadašnjoj suradnji i pomoći kod realizacije projekata udruge.

Ovom prilikom brojni posjetitelji imali su priliku uživati u prikazu tkanja na tkalačkom stanu, a imali su priliku razgledati i etno sobu, narodne nošnje i starine budrovečkoga kraja. Članice Udruge žena Budrovac oduševljene su i zadovoljne što je izložbu posjetio veliki broj ljubitelja starina, te su za sve pripremile osvježavajuća pića, ručak i kolače. Nakon službenog dijela u veseloj atmosferi nastavljeno je druženje.