Dani tehničke ispravnosti vozila 2015.


Ponedjeljak, 23. studenoga 2015.

Preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila „Dani tehničke ispravnosti vozila 2015“ održavati će se od 23. do 28. studenoga. Pozivaju se svi zainteresirani vlasnici vozila da se u navedenom razdoblju jave u redovne stanice za tehnički pregled vozila gdje će im se omogućiti besplatna kontrola tehničke ispravnosti.

Prilikom pregleda vozila izvršit će se kontrola općeg stanja vozila, kontrola kočnica, kontrola temperature isparavanja tekućine za kočenje, pregled donjeg postroja vozila, ispitivanje ispušnih plinova (eko test) i kontrola svjetlosne signalizacije. Iznimka su jedino vlasnici koji u razdoblju održavanja akcije svoje vozilo podvrgavaju redovnom tehničkom pregledu radi produljenja valjanosti prometne dozvole, odnosno registracije vozila.

Vozači za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, neće se sankcionirati nego će ih se, nakon spomenutog savjetovanja o načinu otklanjanja neispravnosti, uputiti da utvrđenu tehničku neispravnost otklone u ovlaštenom servisu. Akcija se provodi u svim stanicama za redovni tehnički pregled u Hrvatskoj. Za ovogodišnju akciju osiguran je poklon za prvih 15 tisuća vozača koji pristupe akciji - tri litre tekućine za pranje vjetrobranskih stakala (jedno pakiranje).