Delegacija Muzejskog dokumentacijskog centra (MDC) posjetila Muzej Grada Đurđevca


Srijeda, 22. travnja 2015.

Muzej Grada Đurđevca je u utorak bio domaćin delegaciji Muzejskog dokumentacijskog centra (MDC-a), resorne institucije za muzejske i galerijske ustanove. Tom prilikom su naš Muzej posjetile ravnateljica MDC-a i muzejska savjetnica gđa. Višnja Zgaga, u pratnji kustosice gđe. Ive Validžija, gđe. Vladimire Pavić muzejske savjetnice i mr. sc. Snježane Radovanlija Mileusnić, knjižničarske savjetnice. U razgovoru s privremenom ravnateljicom Muzeja Editom Janković Hapavel naše su cijenjene gošće doznale sve o načinu funkcioniranja Muzeja, uvjetima rada, zbirkama kojima Muzej raspolaže, potrebi zapošljavanja stručnih djelatnika te budućim planovima i projektima Muzeja.

Prilikom posjeta stručni je savjet istaknuo potrebu za nastavkom obrade likovne zbirke Donacije Ivana Lackovića Croate, obradom i potrebom prezentacije knjižnične građe, kako bi se u što skorijem roku zbirke mogle i službeno registrirati kao kulturno dobro Republike Hrvatske.

Osim izložbenih prostora, koji su, kako su gošće istaknule, uistinu reprezentativni i iznimno kvalitetno iskorišteni, pozitivne dojmove su iskazale prema kvaliteti i raznovrsnosti dosadašnjih, ali i budućih izložbenih projekata. S otvorenim pozivom na suradnju i potporu, delegacija MDC-a je naš Muzej napustila u nadi da će se započeti projekti uspješno realizirati s ciljem što bolje prezentacije muzejsko-galerijskog sadržaja prema posjetiteljima.