Deve spremno pozirale malim umjetnicima


Utorak, 31. srpnja 2018.

U Muzeju Grada Đurđevca održana je treća u nizu ljetnih družionica pod nazivom Druženje sa životinjama.

Radionica je održana pod vodstvom Tee Krnjak, kustosice Muzeja Grada Đurđevca, uz stručnu pomoć timaritelja u Hrvatskoj Sahari, Damira Hodalića.

Okupljene mališane koji provode svoje ljetne praznike u našem gradu, voditelji su upoznali s životinjama koje žive u Hrvatskoj Sahari, a tijekom ove družionice naučili su crtati deve i to na posve drugačiji način. Naime, temperom su obojili ruku i preslikali ju na papir, te kasnije doradili crtež i stvorili devu.

Djeci se svidio koncept stvaranja šarenih i unikatnih deva, a naše deve su spremno pozirale i budno nadgledale stvanje ovih kretaivnih radova. Nakon dovršenih crteža, svi zajedno su se družili sa životinjama i hranili ih mrkvicama kako bi što lakše podnijele ove vrućine.

Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže ostalim ljetnim družionicama tijekom kolovoza u Muzeju Grada Đurđevca i to: 7. kolovoza (utorak) u 11,00 sati, Muzej Grada Đurđevca – druženje u muzeju – traganje za skrivenim blagom i 21. kolovoza (utorak) u 11,00 sati, Muzej Grada Đurđevca – Izradimo vlastiti globus.