Djeca naučila kako se sigurno kretati u prometu


Nedjelja, 9. rujna 2018.

Udruga A je to art- Podravina u suradnji sa Policijskom Upravom Koprivničko-križevačke županije, Odsjekom za sigurnost cestovnog prometa organizirala je hvalevrijedno predavanje na temu sigurnosti djece u prometu i svih popratnih tema vezanih uz sigurnost s posebnim naglaskom na kretanje, korištenje mobitela prilikom vožnje, pojas i korištenja autosjedalica.

Prisutne je pozdravio predsjednik udruge Ivan Jadanec, te gradonačelnik Hrvoje Janči.

Predavanje je održano u Društvenom domu Novo selo, a predavač je bila Ivanka Vusić. Djecu i roditelje se upoznalo s pravilima ponašanja u prometu i statistikama vezanim uz djecu kao sudionike u prometu.

Djeca su uspješno sudjelovala i odigrala igru pješaka i vozača, pokazali su da se snalaze u novonastalim prometnim situacijama, te da su potpuno spremni za sudjelovanje u prometu.

Djelatnici policije još su jednom podsjetili roditelje da posebnu pozornost treba usmjeriti na vožnju u blizini škole, vrtića i dječjih igrališta te smanjiti brzinu kretanja vozila, kako bi se moglo na vrijeme uočiti djecu koja se kreću nogostupom i u određenom trenutku pokušavaju prijeći ili već prelaze cestu.