Dječaci KK Mladosti svladali KK Podravac, a kadeti slavili u Pitomači


Nedjelja, 25. studenoga 2018.

U vječitom susjedskom derbiju između Podravca i Mladosti pobijedila Mladost.

Ovaj vikend u Virju odigrana je utakmica dječaka do 15 godina između KK Podravac iz Virja i KK Mladost iz Đurđevca. Od prvih trenutaka utakmice vidjelo sa da će biti teško, napeto i neizvjesno do samog kraja. U nekoliko navrata košarkaši iz Đurđevca imali su priliku odlijepiti se na veći broj poena prednosti, ali uvijek su Virovci stizali rezultat. Prva četvrtina završila je rezultatom 13:17 za KK Mladost. Na početku druge četvrtine Mladost je povećala prednost na 13:20, ali tada je Podravac uz par kontri stigao rezultat. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 29:32. Istim tempom nastavilo se i drugo poluvrijeme. Početkom četvrte četvrtine Podravac je prešao u vodstvo i semafor je pokazivao 52:50. Tada su košarkaši Mladosti povećali agresivnost u obrani, pojačali tempo u napadu i na kraju zasluženo pobijedili rezultatom 58:66.

Za KK Mladost, pod vodstvom trenera Ivana Đurocija i Mateja Baltića, nastupili su: Luka Tomrlin, Petar Rogoz, Andrija Hrženjak, Antun Marić, Domagoj Husnjak, Niko Josipović i Vedran Stanešić.

U osmom kolu lige kadeta do 17 godina Mladost pobijedila Pitomaču.

Odigrano je osmo kolo Međužupanijske lige kadeta do 17 godina u kojem su se sastali košarkaši Mladosti i Pitomače. Od prvih trenutaka utakmice Mladost je preuzela vodstvo utakmice i pokazala tko će u ovom susretu odnijeti pobjedu. Prva četvrtina završila je rezultatom 19:5. Ovakva prednost omogućila je trenerima Ivanu Đurociju i Mateju Baltiću da daju priliku svim igračima da zaigraju i okuse slast pobjede. Utakmica je završila rezultatom 77:41.

Za KK Mladost nastupili su: Niko Josipović, Luka Tomrlin, Karlo Zovko, Vedran Stanešić, Antun Marić, Karlo Biruš, Domagoj Husnjak i Petar Rogoz.