Dječji vrtić Maslačak i Osnovna škola Đurđevac krenuli s aktivnostima za upis prvašića: Ježići po prvi put sjeli u školske klupe


Četvrtak, 28. siječnja 2021.

Vrtićarci iz starije odgojne skupine Ježići ovog tjedna su bili posebno uzbuđeni zbog posjete Osnovnoj školi Đurđevac.

Sa sobom su ponijeli svoje pernice na koje su bili jako ponosni te nestrpljivo čekali polazak. U školi ih je dočekao pedagog Nikola Vuković koji ih je proveo po školi i smjestio u jednu od učionica. Djeca su sjela u klupe te znatiželjno upijala sve vizualne poticaje oko sebe. Nakon što su se međusobno upoznali, djeca su ponosno dizala ruke i odgovarala na pitanja pedagoga, a ovog puta su čak i oni sramežljivi rado istupili i odgovarali ispred ploče. Osim odgovaranja, vrtićarci su se bavili i aktivnostima crtanja te pisanja.

Ježići je pohvalila i psihologinja koja im se kasnije pridružila jer su znali odgovore na sva postavljena pitanja. Vrtićarci su upoznali i ostatak škole, a imali su i priliku malo se rastrčati u velikoj sportskoj dvorani nakon čega su se djeca puna doživljaja vratila u vrtić na ručak. Upoznavanjem škole Mali Ježići postali su veliki koji od ovog dana nestrpljivo čekaju polazak u školu.