Dječji vrtić Maslačak: Ježići u vinogradu kod obitelji Lovrak


Ponedjeljak, 27. svibnja 2019.

Lijepe i sunčane dane, koji su sada već odavno iza nas, naši su vrtićarci iz Dječjeg vrtića Maslačak iskoristili za posjetu vinogradu kod obitelji Lovrak.

Nastavljena je suradnja s roditeljima, ali ovog puta na malo drugačiji način. Obitelj Lovrak pozvala je djecu i odgojiteljice iz vrtićke skupine Ježići u  svoj vinograd u Budrovcu.

Na ovaj je način nastavljen rad na projektu Ježića pa su svi zajedno krenuli u potragu za ježom u šumi oko vinograda. Djeca su pomno razgledavala okoliš, vidjela su razne kukce, fazana i sokola, te divljeg zeca koji je protrčao ispred njih.

Nažalost, ježa nisu sreli, ali su zato pronašli veliku rupu – lisičju jazbinu s kojom se do sad nisu susreli. Osim šetnje djecu je obradovalo veliko igralište i pješčanik. Baka Lovrak dočekala ih je s vrućim lepinjama, a roditelji su pripremili grickalice, sladoled i sokove. Proveli su ih kroz vinograd, te su posjetili i stado ovaca koje su također u njihovom vlasništvu, a djeca su ih mogla hraniti. Tata Lovrak djecu je provozao qvadom u maloj prikolici po imanju što je najviše razveselilo mališane. Vrijeme im je vrlo brzo prošlo te su se autobusom vratili u vrtić na ručak puni dojmova s kratkog izleta.