Dječji vrtić Maslačak: Kikići posjetili tržnicu i osnovali svoju u vrtićkoj skupini


Nedjelja, 7. travnja 2019.

Djeca najbolje uče kroz izravno iskustvo kada nešto dožive i isprobaju, a to najbolje znaju naše odgojiteljice u Dječjem vrtiću Maslačak.

Tako su odgojiteljice odlučile povesti Kikiće na Gradsku tržnicu našega grada kako bi djeca doživjela i neposredno vidjela život na tržnici,. Zajedno su razgledali čega sve ima  i što se sve može kupiti na tržnici, upoznali su brojne prodavače, ali i kupce koje su tamo sreli.

Kako se ne bi u vrtić vratili praznih ruku kupili su cvijeće, točnije maćuhice, koje su kasnije posadili  na svojoj terasi i o kojima će se svakodnevno brinuti te promatrati njihov rast i razvoj. Posjetili su i voćarnu te su tamo razgledali kakvog sve voća i povrća ima, imenovali su ih te su kupili malo voća za zdravi obrok. Puni znanja i iskustva vratili su se u vrtić gdje su isprobavali razne okuse voća. U suradnji sa dječjom skupinom Ježići osmislili su i oformili svoju tržnicu u zajedničkom garderobnom prostoru. Kroz svakodnevnu simboličku igru, djeca prenose izravna iskustva koja su stekla posjetima tržnici i voćarni.

Sadnjom cvijeća pozdravili su proljeće, a kroz dramatizaciju priče Ogledalce i Nezadovoljna bubamara upoznali su život životinja u šumi i livadi koje se bude.