Dječji vrtić Maslačak: književnica Sunčica Orešić posjetila Zvončiće


Petak, 22. veljače 2019.

Dječja skupina Zvončići u vrtiću Maslačku ugostili posebnu gošću, književnicu Sunčicu Orešić koja živi i stvara u Kalinovcu.

Piše pjesme, kratke priče za djecu i odrasle, te bajke. Dobitnica je brojnih nagrada, a posebno se ističe nagrada Fran Galović  za kratku priču Zdelka prnjava. Njeni radovi objavljuju se u Smibu, Modroj lasti i Zvrku. Autorica je i teksta za pjesmu Kriv je dimnjačar s kojom je Dječji zbor Maslačak nastupio na Dječjem festivalu Kukuriček.

Sunčica je djecu upoznala sa nekoliko svojih djela i njihovim bajkovitim likovima. Također je pročitala i nekoliko svojih pjesama zanimljivih naslova: “Medo reper”, “Vidljivo, nevidljivo”, “Gdje se skrio brk”….

Zvončićima se posebno svidjela bajka Joha i vilenjaci koju su rado listali i promatrali ilustracije, koje su također djelo same autorice, te su uz njenu pomoć crtali i bojali likove iz bajke. To je bajka o vilama i vilenjacima koji žive u Crnim jarkima, posebnom rezervatu šumske vegetacije – jedinstvenom u Europi. Bajka Joha i vilenjaci nije samo obična bajka nego djelo koje uči kako voljeti i čuvati svoj dom, s posebnim naglaskom na ekologiji. Na kraju našeg druženja, Sunčica je djeci poklonila priču Pak je to se po domaće…, koju je napisala posebno za njih.

Susret sa književnicom je bio djeci vrlo zanimljiv, te su htjeli da ostane s njima i čita im još priča. Kako to ipak nije bilo moguće dogovoren je još jedan književni susret u vrtiću Maslačku.