Dječji vrtić Maslačak: Leptirići obilježili dolazak šarenog godišnjeg doba- jeseni


Srijeda, 25. rujna 2019.

U vedrom i veselom raspoloženju djeca i odgojiteljice iz dječje odgojne skupine Leptirići obilježili su dolazak šarenog godišnjeg doba – jesen.

Njihovu skupinu je posjetila Teta Jesenka koja je tiho pokucala na vrata sobe i pjevajući Tiho, tiho pada ušla u sobu s punom košarom jesenskih plodova. Na sebi je nosila plašt koji je bio okićen listovima u bojama jeseni, a šešir na glavi je bio ukrašen jesenskim plodovima.

Djeca su je radoznalo i veselo promatrala. Teta Jesenka je pozdravila djecu, predstavila im se i ispričala kako je i zašto došla u vrtić Maslačak, a djeca su je pažljivo slušala i odgovarala na pitanja. Djeca su plodove jeseni  sortirala (voće-povrće), opisivala, imenovala i mirisala te su zajedničkim snagama oformili centar prirode.

Nakon toga, djeca su se Teti Jesenki zahvalila, otpjevala pjesmice Jabučice crvena, Kruška, jabuka i šljiva te s njome zaplesala uz pjesmu Savila se bijela loza vinova.

Dok je Teta Jesenka iz košare bacala lišće u zrak, djeca su glumila vjetar i lišće veselo razbacivala po terasi. U sobi ih je počastila sočnim i zdravim plodovima koji su u tren nestali. Na kraju druženja pozdravila se s djecom i obećala im da će opet doći na godinu, u isto vrijeme, a tada je nestala kao da ju je odnio snažni jesenji vjetar.