Dječji vrtić Maslačak: Sovice istraživale staništa i tragove životinja


Četvrtak, 20. prosinca 2018.

Nakon što se vrtićka skupina Sovice upoznala s načinom života ljudi i tradicijama u Africi, ovaj tjedan su se upoznavali s životinjama i njihovim staništima u Africi, a sve u sklopu projekta Veliki lov na biljke.

Tako je jedna od aktivnosti bila i moja kuća, moj stan, moj dom gdje su djeca uočavala razlike u životnim staništima ljudi, zgrade, kuće, kolibe… S odgojiteljicama su razgovarali tko gdje živi, kako izgledaju kuće, od čega se sastoje. Nakon staništa ljudi, krenuli su u istraživanje staništa životinja koja nas okružuju, ali i ona u drugim djelovima svijeta.

Djeca su istraživala kako izgledaju tragovi životinja te su nakon toga otiskivali tragove u plastelinu, na papiru, ali su naučili i razvrstavati tragove životinja prema njihovim staništima. Istraživali su i šumu koja je dom ježeva s obzirom da su prošli tjedan u vrtiću imali priliku pogledati predstavu Ježeva kućica.

U projektu Staništa, djeca osim što uče o staništima, razvijaju i osjećaj tolerancije, empatiju te shvaćaju važnost biološke raznolikosti i važnost očuvanja prirode.