Dječji vrtić Maslačak: vrtićarci iz Ježića kroz brojne kreativne aktivnosti zavirili u svijet bajki


Utorak, 12. siječnja 2021.

Vrtićarci iz odgojne skupine Ježići nastavili su aktivno istraživati slikovnice, knjige i bajke, te su ujedno nastavili rad na ovogodišnjem projektu u skupini.

Krenuli su s obrađivanjem književnih djela po takozvanim kategorijama, pa su za svaku pisali što ih karakterizira, te po čemu su određene kategorije specifičnije jedna od druge. Na taj način nastao je zajednički rad Što smo pročitali kojeg kroz tjedan nadopunjuju i oplemenjuju novim zaključcima. Puno vremena su zajednički proveli u čitanju, prepričavanju, stvaranju priča, slikopriča ili pak stvaranju završetka određene bajke. Time dodatno djeca uz pomoć odgojiteljica razvijaju predčitalačke vještine, razvijaju maštu i pažnju. Radnih zadataka kao u uvijek nije nedostajalo. Aktivno su sudjelovali u opremanju novog kutka Dvorac za koji su izrađivali štiteve, krune, slike, kolačiće i sve potrebno za dostojnu gozbu u dvorcu. Djevojčice su postale kraljevne, a dječaci prinčevi, ostalo je sve bila mašta koja se skriva u dječjim glavicama.

Pogledajte u foto galeriji kako je to sve izgledalo, a nastavlja se i dalje. Okušali su se i u glumačkim vodama, cjelokupnom pripremom predstave i glume na istoj. Napravili su i plakat kao poziv na predstavu, marljivo izradili štapne lutke, a onda i scenski prikazali Ježevu kućicu. Zaključak je bio kako glumcima ipak nije tako lako, imaju puno posla oko pripreme, ali i izvedbe predstave.

-Ovim putem zahvaljujemo i našim roditeljima koji kod kuće marljivo čitaju svojoj djeci te bilješke pohranjuju u našu zajedničku čarobnu knjigu. Veselimo se nastavku projekta te mašti koja svakim danom postaje sve čarobnija- poručile su odgojiteljice iz skupine Ježići.