Dječji vrtić Maslačak: vrtićarci iz Žabica postali pravi mali pekari


Petak, 23. listopada 2020.

Povodom obilježavanja Dana kruha vrtićarci iz odgojne skupine Žabice upoznali su se s jesenskim plodovima i namirnicama kao što su: pšenica, kukuruz, bundeve, te su oformili pekarski kutak. S obzirom da su im se pekarske aktivnosti zbilja svidjele, odgojiteljice su s njima nastavile provoditi male pekarske radionice

Proučavali su kako nastaje brašno, koje vrste brašna postoje, ali su i postali pravi mali pekari koji su uz pomoć odgojiteljica i teta u kuhinji ispekli peciva i uživali u dobivenim okusima.

Djeca su imala mogućnosti isprobati razne materijale i poticaje kojima smo ukazivali na važnost pravilne prehrane i razvoj spretnosti i motorike kroz aktivnosti miješanja i oblikovanja tijesta.

U likovnom centru crtali su plodove, u građevnom centru gradili pekare od lego kockica te u centru početnog čitanja i pisanja čitali priče te razvijali svoju kreativnost osmišljavanjem završetka priče Od zrna pšenice do kruha.

-Putem različitih aktivnosti nastojali smo stvoriti kvalitetno okruženje koje potiče djecu na istraživanje  i učenje kroz igru- poručile su odgojiteljice.