Uspješno završen projekt Cvijet: vrtićarci učili o cvijeću kroz kreativne aktivnosti


Petak, 10. srpnja 2020.

U dječjoj odgojnoj skupini Gljivice uspješno je završen još jedan projekt, a radi se o projektu Cvijet.

Provođenje projekta obogatili su s igrama i aktivnostima na temu cvijeća. Uz različite stolne igre (memory, puzzle, poklapalice, pronađi dio koji nedostaje, logičke tablice, matematičke igre pridruživanja broja i simbola, nastavi niz, kartice piši-briši spoznajnog karaktera…) imenovali su različito cvijeće i usvojili nazive dijelova cvijeta, razvijali koncentraciju i pažnju.

Praktičnim i radnim aktivnostima, naučili su posaditi cvijeće i brinuti o njemu te su na taj način razvijali ekološku svijest.  U razgovoru, djeca su pričala i opisivala kakvo cvijeće imaju kod kuće.

Nastavno na razgovor, rodila se ideja da svako dijete kod kuće, zajedno s roditeljima napravi plakat o najdražem cvijetu. Predviđeno vrijeme za izradu bilo je mjesec dana, no to se znatno produžilo zbog koronavirusa. Nakon ponovnog okupljanja, djeca su donijela svoje uratke i prezentirala ih svojim prijateljima i tetama.

Svaki javni nastup rezultirao je uspjehom, a postići uspjeh pred svojim prijateljima velika je stvar. Djeca su pokazala želju, hrabrost i motiviranost da pričaju o svom plakatu.  Završetak projekta proslavili su zajedničkom igrom i druženjem u vrtićkom dvorištu, a cilj uspješno je i postignut cilj projekta- ljubav, briga i odgovorno ponašanje prema cvijeću.