Dječji vrtić Maslačak: vanjske aktivnosti u Mravićima


Utorak, 28. lipnja 2022.

Vrijedni Mravići iz Dječjeg vrtića Maslačak nastavili su svoje dnevne aktivnosti u dvorištu vrtića. Njegujući senzorne podražaje izabrali su pijesak kao primarni poticaj ovog tjedna, te su Mravići bosim nogama iskusili sve čari ovog materijala, njegovu sipkost, teksturu i boju.

Igrama u pijesku razvijali su suradnju i poštivali pravila igre. Osim pijeska, vrući dani dozvolili su im i igre vodom i sapunicom, pa su tako isprobavali raditi balončiće od sapunice, prenosili balone te ih sortirali i slagali.  Njihovi dragi “susjedi” iz skupine Pandice upoznali su ih sa svojim novim ljubimcem u sobi, ribicom koja živi u vodi, a djeci je i ovo bilo vrlo zanimljivo jer kućne ljubimce još nisu imali prilike vidjeti u vrtićkom okruženju.

Ovog puta odlučili su se i na neobično slikanje i stvaranje umjetničkih dijela, i to nogama. Aktivnost je djeci bila izuzetno zanimljiva te su svi rado iskušali oslikavanje nožicama. Nakon mnoštva aktivnosti i igara na otvorenom, osvježenje su pronašli u lubenici, kraljici ljeta koja ih je odlično osvježila i zasladila.