Djed Božičnjak razveselio najmlađe


Subota, 13. prosinca 2014.

Djed Božičnjak danas je posjetio Đurđevac, a njega i njegove pomoćnike vilenjake na Trgu sv. Jurja željno su dočekala djeca, i prigodnom pjesmom Puhački orkestar DVD-a Đurđevac. Osim što je Djed Božičnjak donio mnoštvo poklona za djecu  iz Đurđevca i prigradskih naselja, donio je i sunčano vrijeme kako bi se što duže družio s djecom i kako bi sva djeca iz njegovih ruku primila svoj poklon.

Da ovom veselju i druženju brzo ne dođe kraj, pobrinuli su se svojim nastupima Puhački orkestar DVD-a Đurđevac, polaznici Dječjeg vrtića "Maslačak" Đurđevac, učenici nižih razreda Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac i mađioničar, te članovi Biciklističkog kluba Đurđevac  i Moto kluba "Legenda" Đurđevac koji su obučeni kao Djeda mrazovi, na biciklima i motorima, prošli Trgom.

Roditelji, bake, djedovi i svi prisutni na Trgu sv. Jurja za vrijeme trajanja programa mogli su obići i kupiti blagdanske ukrase, slastice i proizvode brojnih udruga koje su izlagale na Adventskom sajmu, te sudjelovati u humanitarnoj akciji za teško bolesnog dječaka Lea Kopića iz Severovaca. Za sve one koji su sudjelovali u humanitarnoj akciji organizatori su osigurali kobasice, kuhano vino i čaj. Humanitarnom akcijom sakupilo se 1.240,60 kuna.

Da je ovakva priredba dobrodošla, složili su se i organizatori, sa željom da se ista održava i narednih godina, a sve kako bi se usrećilo najmlađe s područja Grada Đurđevca i prigradskih naselja.

Ovim putem Grad Đurđevac i Turistička zajednica zahvaljuju svim sudionicima programa (g. Darku Vogrinčiću, učenicima OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac, Dječjem vrtiću "Maslačak" Đurđevac, Puhačkom orkestru DVD-a Đurđevac, Biciklističkom klubu Đurđevac, Moto-klubu Legenda Đurđevac, Konjičkom klubu "Đurđevački graničari", Udruzi vinogradara i voćara Đurđevac, Udruzi Sveti Juraj Đurđevac i mađioničaru) što su svojim sudjelovanjem doprinjeli realizaciji programa, odnosno što su na današnji dan razveselili najmlađe i donijeli dašak blagdanskog darivanja.