Dobrovoljno vatrogasno društvo Budrovac svečano proslavilo svoju 90. obljetnicu djelovanja


Ponedjeljak, 5. lipnja 2023.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Budrovac ovaj je vikend proslavilo svoju 90. obljetnicu djelovanja.

U sklopu proslave upriličen je i mimohod po naselju, sveta misa te svečana sjednica koja je iskorištena kako bi se prezentirala i prepričala povijest vatrogastva u Budrovcu. Predsjednik Društva Tihomir Stoprd istaknuo je kako su kroz sve godine djelovanja vatrogasci dali veliki doprinos u protupožarnim aktivnostima te kako su kroz Društvo prošli brojni mještani.

Zapovjednik Društva Matej Stoprd naglasio je kako je glavni cilj u rad uključiti što veći broj djece i reaktivirati stare članove.

– U suradnji s Gradom i Vatrogasnom zajednicom Grada Đurđevca u planu je i daljnje opremanje društva, održavanje edukacija za članove te sudjelovanje u vatrogasnim vježbama i  natjecanjima - rekao je Matej Stoprd.

Tijekom svečane sjednice upriličena je i dodjela priznanja. Tako su spomenicu za 10 godina članstva dobili: Monika Majnović, Luka Perčulija, Lucija Perčulija, Tena Đukić, Tin Zdelar, Lucija Kovačev, Ivan Zebec i Lorena Stoprd. Vatrogasnu brončanu medalju dobili su Zdravko Lovrak, Davor Cvekan, Dražen Čordašev, Tihomir Markuš, Dejan Dolenec, Marin Cvekan i Matija Peti. Vatrogasnu srebrnu plamenicu dobili su: Dragutin Jozek, Tihomi Stoprd, Marijan Đukić i Matej Stoprd. Vatrogasnu srebrnu medalju dobio je Dražen Stoprd, a Odličja vatrogasni veteran Luka Baltić i Dragutin Jozek.

Ostali članovi primili su spomenice za 90. godina postojanja i rada društva, a zahvalnice i plakete uručene su i pokroviteljima i sponzorima.

Na kraju je predstavljena i brošura Spriječimo požare kao materijal za prevenciju požara uoči požarne sezone koju je izradio Matej Stoprd u suradnji s učenicima Osnovne škole u Budrovcu.

Foto: Krešo Kovačev i epodravina.hr