Dominic Tešić o ljubavi i muško – ženskim odnosima


Petak, 8. veljače 2019.

Dominic Tešić, dr. tradicionalne japanske medicine, vlasnik ordinacije Medicatus u Pitomačite osnivač Adyto akademije u Gradskoj knjižnici Đurđevac održao je zanimljivo predavanje na temu ljubavi i muško-ženskih odnosa, a povodom Valentinova.

Profesionalni put Dominica Tešića započeo je u Njemačkoj gdje je živio i studirao klasičnu medicinu. Na fakultetu nije dobio odgovore na sva pitanja koja su ga zanimala pa je prekinuo studij i otišao u Japan gdje je završio istočnjačku medicinu, a kojom se bavi već dvadesetak godina. Pred brojnom publikom Dominic je s biološkog gledištapojasnio što je ljubav, kakve ljubavi postoje, što je ljubav u biološkom smislu te kako muškarac doživljava ljubav, kako ju doživljava žena, a kako djeca do pubertetne dobi.Dotaknuo se i homoseksualnih ljubavi i ljubavnih trokuta te pojasnio zašto je tako tanka granica između ljubavi i mržnje i na koji je to način povezano.

Na primjeru Romea i Julije objasnio je koji su sinonimi strastvene ljubavi čak spremne na smrt, a pojasnio je i različite vrste ljubavi koje svatko od nas ima i dao savjete što možemo učiniti da međuljudski ljubavni odnosi budu kvalitetniji i bolji.