Đurđevac obilježio Europski tjedan kretanja


Četvrtak, 22. rujna 2016.

Gradska Zajednica sportskih udruga u povodu Europskog tjedna kretanja organizirala je na Trgu svetog Jurja predstavljanje sportskih udruga. Program su obogatile i točke malih vrtićaraca, a sportskim igrama, osim udruga, priključili su se i ostali osnovnoškolci te članovi Udruge Mali Princ. Klubovi koji djeluju u sklopu Zajednice promovirali su svoje aktivnosti te rezultate koje su ostvarili, a građani su imali priliku okušati se u raznim sportovima.

Svoje sportske vještine pokazao je i gradonačelnik Željko Lacković koji nije skrivao zadovoljstvo s radom i rezultatima naših sportskih kolektiva. Predstavljanje je iskorišteno i da se najmlađima skrene pozornost na važnost svakodnevnog bavljenja sportom, dok su djelatnici policije upozoravali najmlađe na sigurnost u prometu.

Gradonačelnik je istaknuo kako je Đurđevac jedini grad u Republici Hrvatskoj koji prigodom obilježavanja Europskog tjedna kretanja ima zatvorena vrata i zaključanu dvoranu Srednje škole za sportske aktivnosti najmlađih, ali i svih ostalih sportskih udruga na području grada.