Đurđevac Open 2013. – 31 medalja za đurđevačke karatiste


Utorak, 29. listopada 2013.

I ove godine u odličnoj organizaciji našeg Karate kluba u Đurđevcu u nedjelju 27.10.2013 u sportskoj dvorani Strukovne škole održan je 4. po redu Međunarodni karate turnir Đurđevac Open 2013. na kojem je nastupilo 318 natjecatelja iz 26 klubova iz Slovenije i Hrvatske.

Karate klub Đurđevac nastupio je sa 26 natjecatelja od kojih je nekima ovo bilo prvo natjecanje,a osvojena je 31 medalja od kojih je 5 zlatnih, 7 srebrnih i 19 brončanih i zauzeto je 2. mjesto u ukupnom poretku klubova koji su nastupili na turniru.

Presretni smo sa osvojenim odličjima naših natjecatelja koji su dokazali da se u klubu radi kvalitetno od malih nogu. Nažalost zbog ozljede nisu mogle nastupiti Lara Hodalić i Ema Juričić koje bi zasigurno nastupima u svojim kategorijama osvojile medalje koji bi bodovno pomogle našem klubu da osvoji prvo mjesto u ukupnom poretku klubova - rekao je predsjednik Karate kluba Ivan Juričić.

Svečano otvorenje turnira počelo je postrojavanjem klubova te govorom dobrodošlice predsjednika Karate kluba Ivana Juričića i gradonačelnika grada Đurđevca Željka Lackovića koji je i službeno otvorio turnir nakon čega je na oduševljenje svih prisutnih izvedena himna Republike Hrvatske na tradicionalnom instrumentu – cimbulama u izvedbi Tomislava Zvonara sa vokalnom pratnjom Lucije Kolarević.

U glazbenom dijelu nastupila je i naša mlada karatistica Laura Kovačević s plesnom skupinom No.1, Dorianom Mujićem i Denisom Baltićem i izvela pjesmu Karate simpa.

Svi natjecatelji koji su osvojili 1. mjesto osim medalje dobili su i pehar, a najbolji klub odnio je kući jedan veliki pehar kojeg je na kraju turnira gradonačelnik Željko Lacković uručio Karate klubu Globus iz Čakovca koji je i proglašen najboljim klubom na turniru po broju osvojenih medalja.

Karate klub se zahvaljuje svima koji su pomogli u organizaciji ovog velikog projekta, posebice roditeljima i prijateljima, Zajednici sportskih udruga grada Đurđevca, Zajednici sportova KKŽ, Rukometnom klubu Đurđevac, Karate klubu Pitomača, Turističkoj zajednici, Udruzi cimbalista Hrvatske, Auto-moto karting klubu Cobra iz Virovitice, tvrtki Kudelić iz Bedenice, Pekari Dergez iz Podravskih Sesveta, Naturi Milk iz Đurđevca, Avalon Đurđevac, ZID Đurđevac, Hotelu Picok, Kućne radinosti Ljubice Cestar, medijskim pokroviteljima i svima ostalima koji su pomagali.

Predsjednik Karate kluba Ivan Juričić posebno se zahvalio gradonačelniku Željku Lackoviću koji je za sve klubove osigurao poklon pakete i dao jednu veliku podršku u organizaciji turnira, a samim time i nadu za uspješno održavanje turnira i sljedeće godine.

Čestitke još jednom svim našim natjecateljima na osvojenim odličjima, a posebno Ini Posavac, Tatjani Tomašek, Antoniji Petrović, Iris Švaco, Mirti Kožar, Arelu Lavu Jurkasu, Ivanu Juričiću, Valeriu Prevedanu i Viktoru Šalamonu kojima je ovo bilo prvo natjecanje i od kojih su neki osvojili i svoje prve medalje kao poticaj za daljnji rad. Zahvala i trenerima, dr. Nikoli Kopričancu, Aniti Dergez i Teu Jeftimovu koji su bili cijelo vrijeme podrška natjecateljima dok je trener dr. Nenad Muršić bio ravnatelj turnira.

Također nam je drago što su Luka Cestar, Kristijan Čordašev i Damir Kovačić, članovi Karate kluba, bili suci na turniru i time pokazali da se klub i u tom smjeru promiče.

Rezultati koje smo postigli slijede u nastavku:

Ime i prezime

1 MARLA ANA HRPALO  ML UČENICE - 3 mjesto, UČENICE - 3 mjesto

2 INA POSAVAC ML UČENICE -  3 mjesto

3 EMA ČORBA ML UČENICE - 1 mjesto, UČENICE - 1 mjesto

4 MATEJA PREVEDAN ML UČENICE - 2 mjesto, UČENICE - 3 mjesto

5 ANTONIJA PETROVIĆ ML UČENICE -  3 mjesto

6 LANA HRVOIĆ ML UČENICE - 3 mjesto

7 PETRA JANČIJEV ML UČENICE -  2 mjesto, ML UČENICE +36 1 mjesto

8 IRIS ŠVACO ML UČENICE 2 mjesto

9 LAURA KOVAČEVIĆ ML UČENICE  3 mjesto, UČENICE - 3 mjesto

10 NIKO FUSIĆ ML UČENICI -  3 mjesto, UČENICI - 3 mjesto

11 GORDAN PECIKOZIĆ ML UČENICI - 2 mjesto

12 JURICA ŠVRAKA ML UČENICI  2 mjesto

13 AREL LAV JURKAS ML UČENICI 3 mjesto

14 ROKO MARTINČIĆ UČENICI - 3 mjesto

15 VANDA SKENDROVIĆ UČENICE  3 mjesto, ML KADETKINJE 3 mjesto

16 FABIJAN MURŠIĆ ML KADETI  3 mjesto, KADETI - 3 mjesto, JUNIORI - 1 mjesto

17 VIKTOR ŠALAMON ML KADETI - 3 mjesto

18 MIRTA KOŽAR ML KADETKINJE - 2 mjesto

19 VILIM MURŠIĆ KADETI -  3 mjesto, JUNIORI - 2 mjesto

20 TEO JEFTIMOV KADETI -  3 mjesto, JUNIORI -  1 mjesto

21 JAN POSAVAC UČENICI  5 mjesto

22 IVAN JURIČIĆ ML UČENICI -  5 mjesto

23 VALERIO PREVEDAN ML UČENICI -  5 mjesto

24 KARLO MIKEC ML KADETI -  5 mjesto

25 TOMAŠEK TATJANA ML UČENICE -  5 mjesto

26 DORA VIDAK UČENICI -  5 mjesto.