Đurđevac: počelo najveće državno natjecanje u powerliftingu i bench pressu


Subota, 15. prosinca 2018.

Danas tijekom cijeloga dana i sutra, dvorana Osnovne škole Grgura Karlovčana je domaćin VII. Državnog prvenstva – Classic, EQ Powerlifting i Bench press, do sada najvećeg natjecanje na ovim prostorima. Natjecanje je počelo jutros, a svečano ga je otvorio gradonačelnik Hrvoje Janči te je svim natjecateljima poželio dobrodošlicu u grad Picoka i ostvarenje što boljih rezultata.

Na ovo natjecanje prijavljen je izuzetno veliki broj natjecatelja, čak 130 sportaša koji su zaista sami vrh Hrvatske natjecateljske Powerlifting scene. Oni će tokom ova dva dana okušati svoju snagu i boriti se za svoje titule.

- Oduševljen sam odazivom i općenito statusom našega kluba i saveza, velika količina truda i odricanja koja se na dnevnoj bazi ulaže u sport, pogotovo u mlade naraštaje rezultira upravo ovakvom brojkom natjecatelja na jednom velikom natjecanju gdje sudjeluju sva najjača imena Hrvatskog Powerliftinga, među kojima su i naši članovi koji se također bore za pobjedu- rekao je predsjednik i osnivač Ultimate kluba Saša Deak.

Prve kategorije bile su u ženskoj konkurenciji, a okupljeni su imali prilike vidjeti na djelu neke od najjačih žena u Hrvatskoj. Od ranog jutra krenulo se sa rušenjem osobnih rekorda, a podrške iz publike ne nedostaje. Organizator ovog natjecanja je domaći klub ULTIMATE- ĐURĐEVAC i Hrvatski Powerlifting savez.

Ulaz je slobodan, a svi koji žele okusiti dašak sporta dobrodošli su u dvoranu Osnovne škole Grgura Karlovčana.

Foto: epodravina.hr/Jurica Karan