Đurđevac se priključio gradovima diljem RH u obilježavanju 5. kolovoza – Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 24. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja


Utorak, 6. kolovoza 2019.

U Đurđevcu je, u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja RH, Ministarstva hrvatskih branitelja i Grada Đurđevca,  svečano obilježen 5. kolovoza - Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 24. obljetnica vojno-redarstvene operacije Oluja.

Kako je ove godine odlučeno da se akcija Oluja svečano obilježi diljem Hrvatske, a ne samo u Kninu, tako se i Đurđevac priključio u obilježavanju.

Obilježavanje je započelo na Trgu svetog Jurja u 9,30 sati postrojavanjem hrvatskih branitelja i gostiju. Sve prisutne pozdravili su Dražen Šemovčan (predsjednik Udruge hrvatskih branitelja RH) i Tatjana Mihaldinec (izaslanica Ministarstva hrvatskih branitelja).

Nakon postrojavanja, u 10 sati uslijedila je sveta misa u Župnoj crkvi sv. Jurja za poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje, dok su u 11 sati kod centralnog križa na gradskom groblju u Đurđevcu položeni vijenci.

Točno u podne u Domu Mladena Markača, započeli su sportski susreti u beli, šahu i pikadu na kojima su sudjelovale braniteljske udruge.

Za sve posjetitelje ručak su pripremili Lovačka udruga "Jelen" i Udruga žena Peski, a nakon zajedničkog ručka i proglašenja sportskih rezultata, prisutni su uživali u druženju i vrtnoj zabavi uz glazbeni sastav Plan B.